top of page

CLAIRSENTIENCE | MIMOZMYSLOVÉ CÍTENIE | EMPATIA


Mimozmyslové cítenie je najrozšírenejší duchovný talent. Môže by aktivovaný bez akéhokoľvek snaženia sa, alebo meditácie. Používame ho bez toho, aby sme si to uvedomovali. Stáva sa to automaticky. V praxi sa to prejavuje mnohými spôsobmi. Napríklad: terapeuti a psychológovia „chápu a rozumejú“ svojím pacientom, či lekári vedia inštinktívne diagnostikovať choroby pacientov.

ČO JE TO MIMOZMYSLOVÉ CÍTENIE

Mimozmyslové cítenie, alebo Clairsentience, je základným talentom mimozmyslového vnímania a je to zároveň tou navyššou formou empatie. Je to schopnosť cítiť energiu našou mysľou. Má intuitívny charakter. Táto energia, ktorú vnímame, môže mať rôzne formy: môžu to byť pocity iných ľudí, komunikácia s duchovným svetom, predvídanie, alebo cítenie budúcnosti. Empatia je Mimozmyslové cítenie, ktoré sa sústreďuje na druhých. Ten, kto má silne vyvinutú empatiu dokáže „čítať“ a cítiť emócie, ktoré vysielajú iní.

Clairsentience je trošku viac, ako empatia. Pri Clairsentiencii vieme vycítiť nie len emócie druhých, ale aj energie vecí, priestorov, miest, objektov, a dokonca aj zvierat. Clairsentience sa tiež prejavuje ako náhle nápady, alebo vycítenie niečoho o niekom. Vieme vycítiť pocity, ako radosť, smútok, hnev, alebo keď sa niekto cíti nepohodlne, či keď k nám nie je úprimný. Tieto pocity len tak ľahko neodídu. Zostanú s nami až, kým nezistíme odkiaľ pochádzajú a nebudeme podľa nich konať.

Azda najlepším prejavom mimozmyslového cítenia je hlboké a nezlomiteľné spojenie s niekým blízkym. Dokážeme niekoho cítiť aj cez veľké vzdialenosti. Aj keď sa napríklad s daným človekom rozídeme, alebo s ním máme nejaký konflikt a nestretávame sa, stále ho dokážeme vycítiť. Ak prechádza trápením, potom zase šťastím, my tieto výkyvy cítime tiež.

Typickým príkladom Clarisentience je, keď sa nám v mysli náhle objaví myšlienka na niekoho a ten dotyčný sa nám neskôr ozve. Buď nám zavolá, alebo pošle email, alebo ho stretneme na ulici. Alebo vieme, keď na nás niekto myslí, koho sme nevideli už roky, alebo kto odcestoval, ale má sa vrátiť na návštevu domov a chcel by sa s nami stretnúť.

Podobne to funguje aj pri vykladaní Tarotu. Ja sa spojím s vašou energiu a dokážem ju vycítiť, resp. cítim to, čo cítite vy. Nezáleží na tom, kde sa geograficky nachádzate. Môžete byť aj na druhom konci sveta. Ja vás aj napriek vzdialenosti dokážem energeticky nájsť a spojiť sa s vami. Preto sú tarotové výklady také podrobné, aké sú—pretože váš život, alebo váš súčasný problém počas výkladu „prežívam“ spolu s vami. Clairsentience je mojím najsilnejším mimozmyslovým talentom a používam ho doslova každý deň—ak nie každú minútu.

AKO SA CLARSENTIENCE PREJAVUJE

Ak sme na niekoho energeticky napojení, a teda cítime jeho/jej pocity, akoby boli našimi, toto prepojenie môže trvať veľmi dlhý čas. Na to, aby sme mohli toto spojenie prerušiť a od nechcených pocitov sa oslobodiť, musíme si byť najprv vedomí, čo sa deje. Musíme si uvedomiť, ktoré emócie, alebo pocity nepatria nám (nevyšli z nás), ale patria niekomu inému. Toto sa dá naučiť veľmi ľahko. Jednoducho, ak sa zrazu prichytíte pri tom, že ste napríklad bez príčiny smutná, zastavte sa porozmýšľajte o tom. Prečo ste smutná? Máte na to pádny dôvod za posledných 10 minút? Ak si odpoviete, že nie, tak skúste porozmýšľať, s kým ste sa za poslednú polhodinu stretli. Je veľmi možné, že „váš“ smútok ste prebrali od niekoho iného a ani ste si to neuvedomili. Tieto pocity tiež budete cítiť, ako keby sa na vás „nalepili“. To znamená, že budete podvedome cítiť, že nie sú vaše. Keď sa raz naučíte rozlišovať medzi vašimi pocitmi a pocitmi tých druhých, budete oveľa menej náchylná na to, že si vytvoríte nežiadané spojenie s niekým iným. Keď viete, že daný pocit nepochádza od vás (uvedomíte si, že napr. depresívne pocity, alebo hnev ste pred hodinkou vôbec nepociťovali, a tiež nemáte žiaden dôvod na to, aby sa vo vás zrazu prejavili), s ľahkosťou sa ho aj zbavíte tým, že si predstavíte, ako prestrihujete daný energetický „kábel“ medzi vami a človekom, ktorý je zdrojom tohto negativizmu.

Clairsentiece vyvoláva fyzickú reakciu v našom tele. Prejaví sa, ako pocit, že sa nás niekto dotkol na vrchu hlavy (v oblasti Korunnej čakry), alebo ako pocit mierneho tlaku v oblasti žalúdka...niektorí ľudia to môžu pociťovať aj ako bolesť v hlave, alebo v bruchu. Spomínam tu žalúdok a oblasť brucha, pretože Clairsentience je úzko spojená so Slnečnou (Sakrálnou) čakrou (táto čakra má žltú farbu a nachádza sa v oblasti žalúdka).

CHARAKTERISTIKY MIMOZMYSLOVÉHO CÍTENIA

Ste Clarsentient?

  • Ste veľmi citliví k vášmu okoliu. Prejavuje sa to výkyvmi vašich emócii.

  • Keď sa nachádzate v spoločnosti veľa ľudí, často dostanete bolesti hlavy, je vám zle, cítite sa na zvracanie, alebo máte iné fyzické reakcie.

  • Veľmi často viete povedať, či sa na danom mieste stalo nejaké násilie, alebo či ľudia, ktorí tam boli pred vami boli nahnevaní, alebo smutní, alebo naopak šťastní. Často v takých situáciách skončíte s bolesťou hlavy.

  • Inštinktívne sa vyhýbate určitým ľuďom, pretože sa nedokážete donútiť prehliadnuť to, ako sa pri nich cítite, aj keď sú k vám navonok milí.

  • Cítite enegie—a cítite aj duchov. Viete, že napríklad nie ste v izbe „sama“, ale že je tam s vami niekto iný, Len ho nevidíte vašimi očami.

  • Rozmýšľate o niekom, kto s vami nie je, a viete vycítiť jeho/jej pocity.

  • Máte schopnosť „liečiť“. Stačí, že sa s človekom porozprávate cez telefón, alebo ho len vypočujete a dotyčný sa cíti lepšie.

  • Cítite bolesť druhých vo vašom vlastnom tele. Preberiete energiu bolesti a tá sa vám manifestuje vo vašom tele. Energiu druhých absorbujete.

  • Viete vycítiť, čo si kto myslí.

Našli ste sa v tomto článku? Aké sú vaše skúsenosti s mimozmyslovným cítením? Napíšte do komentárov!

Featured Posts
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
bottom of page