top of page

DOSIAHNIME DUCHOVNÉ PREBUDENIE


Či tomu veríte, alebo nie, spojenie s duchovným svetom vám môže predĺžiť život a zvýšiť kvalitu života. Prepojenie s „vyššími“ energiami (či už je to náboženstvom, alebo inými spôsobmi) nám prináša jasno v tom, čo je naším poslaním v tomto živote, pocit, že sme sami so sebou zmierené, ale aj vnútornú silu, ktorá nás poháňa vpred napriek všetkému. Duchovné prebudenie sa väčšinou stáva postupne, lebo je to proces, cez ktorý rastieme. Týmto procesom sa dostávame do bližšieho kontaktu s naším Vyšším Ja, alebo dušou. Stane sa to ale iba tým ľuďom, ktorí to chcú. Nestane sa to len tak náhodou. Je to súhrn určitých rozhodnutí, zmeny pohľadu na svet, zmeny pohľadu na samú seba. Poďme sa pozrieť na to, ktoré veci nás privedú bližšie k duchovnu:

VERÍME V POZITÍVNU DUCHOVNÚ ENERGIU (ALEBO BYTOSŤ), KTORÁ NÁS SPREVÁDZA ŽIVOTOM

Ak veríme v pozitívnu duchovnú silu, celkovo sa cítime, že život nie len o utrpení. To nás napĺňa nádejou, že všetko zlé je na niečo dobré, čo nás nezabije, to nás posilní, a teda, že možno máme pre niečo žiť. Pozitívne duchovné presvedčenie sa prejavuje takto:

  • Hľadáme podporu a spojenie s duchovným svetom

  • Snažíme sa požiadať Boha, alebo duchovný svet, aby nám pomohol vyriešiť problémy

  • Odpúšťame

  • Naše choroby tu nie sú na to, aby nás Boh potrestal, ale aby sme sa stali silnejšími

Len kladný prístup k duchovnému svetu má moc predĺžiť nám život. Ak sa na život pozeráme z negatívneho pohľadu, alebo že život je plný nešťastia a utrpenia, tým si podvedome vytvárame stres, čo vedie vyššej šanci rôznych chorôb, či dokonca úmrtia.

Negatívne vnímanie duchovného sveta sa prejavuje tak, že:

  • Veríme, že Boh (duchovný svet) trestá

  • Bojujeme o našich náboženských presvedčeniach s priateľmi a rodinou

  • Bojíme sa démonov, diabolských bytostí, alebo prekliatí

  • Sme neustále nespokojní na duchovnej úrovni

  • Spochybňujeme silu duchovného sveta

ODPÚŠŤAME

Niekto vás obral o peniaze? Partner vás oklamal? Vaši rodičia sa o vás nestarali? Ktokoľvek, alebo čokoľvek vám spôsobilo krivdu, odpustenie minulých hriechov je signálom, že ste pripravené na to, aby ste sa dostali do bližšieho kontaktu z duchovným svetom. Minulosť má veľkú silu držať nás na uzde a brániť nám vo vývoji. Každá z nás má príležitosť nechať minulosť v minulosti a umožniť nové a dobré energie, aby vstúpili do nášho života. Všetko zlé, čo sa nám stalo nás posunulo do tohto momentu—do momentu, kedy sme pripravené odpustiť a odtrhnúť sa od toho, čo náš drží pri zemi. Myslite na minulosť bez hnevu. Odpustite si za to, že ste nevedeli reagovať lepšie, alebo že ste sa nedokázali ochrániť. To je všetko vporiadku. Všetko zlé nás posilňuje do budúcnosti.

Žijeme dnes, tu a teraz. Máme moc zmeniť našu budúcnosť,nie minulosť. Vašu minulosť nechajte tam, kam patrí—v minulosti. Obklobte všetko vo vašej minulosti láskou—aj tú vašu bolesť.

UMOŽNÍME SI SMÚTIŤ

Bolesť zo straty, krivdy, ktoré sme zažili v živote, sú emocionálnou cestou, ktorá nám posilní naše spojenie s duchovným svetom. Keď necháme samé seba, aby sme precítili bolesť a smútok, tým tieto pocity naplno príjmene. Prijatie aj toho negatívneho v živote je dôležité. Ak neakceptujeme to všetko, čo nás bolí, tak si nikdy nebudeme môcť uvedomiť, čo treba zmeniť.

Keď prechádzame depresiou, keď plačeme, sústredíme sa na našu minulosť. Tým, že prežívame našu minulosť, akceptujeme, čo sa nám stalo. Takto si dáme „povolenie“ k tomu, aby sme smútok mohli od seba odtrhnúť, a aby sme sa naplno mohli venovať prítomnosti. Dôležité je, aby sme spracovali náš smútok zdravým spôsobom, lebo sa môže stať, že zostaneme v depresívnej nálade naveky. Vždy by sme sa mali niekomu vyrozprávať. Dostať to zo seba von. Mali by sme hľadať pomoc od druhých, ktorí by nám pomohli náš smútok emocionálne spracovať.

VEĽMI DOBRE POZNÁME NAŠE ZÁKLADNÉ HODNOTY A POSTOJE

Spomeňte si na všetko to, čo je pre vás dôležité, čo cítite, že vyjadruje vaše hodnoty. Ak sme si vždy verné, ak sme verné našim vlastným vnútorným štandardom a hodnotám, to nás automaticky približuje k duchovnému svetu. Ak konáme proti sebe, od duchovného sveta sa vzďaľujeme. Mali by sme podporovať čestnosť, spravodlivosť, rešpekt a lásku voči ľuďom. Ak budeme takto konať, budeme tak priťahovať ľudí, ktorí majú podobné hodnoty—tým sa dostaneme do spoločnosti ľudí, ktorí majú tiež silnejšie spojenie s duchovným svetom. Takáto kultúra má synergický efekt. Budeme sa takýmto spôsobom navzájom podporovať a zvyšovať tak našu spoločnú vibráciu—t.j. našu uvedomelosť, duchovné spojenie.

SME ŠTEDRÉ

Štedrosť vytvára pozitívne emocionálne prepojenie s ľuďmi a posilňuje naše prepojenie s duchovným svetom. Dávajme bez toho, by sme očakávali, že sa nám to vráti. Rozdávajme to, čoho máme dostatok. Rozdávajme dobré slovo, rozdávajme úsmev a lásku.

VIEME PRIJÍMAŤ

Ak sa naučíme prijímať dary, dobré slovo, kompliment, lásku, či pomoc od druhých, tým si otvoríme srdce duchovnému svetu. Akceptujeme v sebe to, že áno, sme hodné toho, aby nežistne pomohol niekto aj nám. Zaslúžime si to. Tie, ktoré sa neotočia pomoci chrbtom, ale prijmú ju s vďačnosťou, sú pripravené prijať všetko pozitívne, čo duchovný svet môže ponúknuť.

ŽIJEME V PRÍTOMNOSTI, TU A TERAZ

Dnešný deň je darom. Je to najľahší, a zároveň aj najťažší spôsob, ako si posilniť spojenie s duchovným svetom. Zostať v prítomnosti je ťažké, lebo nás to láka, aby sme mysleli na to, čo sa ide stať neskôr. Ak sa ale sústredíme na prítomnosť, na dnešok, začneme konať, čo najlepšie v danom momente. Tým si uvoľníme stres z myšlienky, čo sa môže stať zajtra. Ak sa snažíme robiť všetko len to najlepšie tu a teraz, nemusíme sa báť, čo sa bude diať neskôr. Všetko je tak, ako má byť.

 

Dúfam, že vás tento článok zaujal. Ak chcete so mnou zdieľať vaše myšlienky na túto tému, napíšte mi do kometnárov, alebo na moju Facebookovú stránku JonikaVestenieTarot. Teším sa na vaše príspevky.

Featured Posts
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
bottom of page